Jump to main content

Historie

Achtergrond informatie Prins Dokkum / Saferoad Holland

Tot mei 2014 voerde Saferoad Holland de bedrijfsnaam Prins Dokkum en was het bedrijf gevestigd aan de Rondweg-West 35 te Dokkum. Gelijktijdig met de verhuizing in mei 2014 is de bedrijfsnaam gewijzigd en is het nieuwe kantooradres Innovatielaan 3 te Heerenveen geworden. 

In 2010 is het huidige bedrijf Saferoad Holland voortgekomen uit de overname van de Prins Dokkum wegmeubilair divisie door het Saferoad concern.  Prins Dokkum is ruim 60 jaar geleden gestart met onder andere vangrails en andere wegmeubilair artikelen. Als klein zelfstandig vangrail producerend bedrijf met 50 medewerkers was Prins Dokkum onvoldoende toegerust om de Europese concurrentie goed aan te kunnen. Door samen te gaan met de Europese marktleider in verkeersveiligheidssytemen Saferoad heeft Prins Dokkum de juiste weg ingeslagen.

De nieuwe eigenaar Saferoad heeft het bedrijf Prins Dokkum gemoderniseerd en voorzien van nieuwe impulsen. Al onze producten voldoen aan de hoogste standaarden binnen de EU en worden voortdurend verder ontwikkeld. Vanuit efficiënte gecentraliseerde groepsproductie locaties in Polen en Duitsland bedient Saferoad Holland de Benelux markt met een ruim assortiment aan wegmeubilair. Ook nieuwe productlijnen als wegmarkeringen en geluidschermen zullen op termijn toegevoegd worden aan de product portfolio van Saferoad Holland.