Jump to main content

Geluidsschermen

Aluminium geluidsschermen zijn ontwikkeld voor gebruik als structurele geluidswerende oplossing voor langs wegen, spoorlijnen, vliegvelden en andere geluidsbronnen.

We verzorgen het complete project, van planning tot turnkey oplevering. De geluidsschermsystemen van Bongard & Lind, gemaakt van aluminium, zijn ontworpen als geluidsscherm voor toepassing langs spoor-, autowegen en andere geluidsbronnen. De schermen zijn door hun lichte gewicht ideaal voor plaatsing op bruggen, andere constructiewerken of als absorberende bekleding op geluidsreflecterende muren.

De kwaliteit van onze produkten heeft altijd topprioriteit. Er worden zowel regelmatig interne kwaliteitscontroles uitgevoerd alsmede controles door externe onafhankelijke certificatieinstellingen. Wij kunnen standaard geluidsschermelementen voor u produceren, maar ook klantspecifieke en special systemen behoren tot onze mogelijkheden.

Geluidsbescherming langs wegen

Bongard & Lind Geluidsscherm systemen

Onze sterk absorberende geluidsbarriërs, worden daar toegepast, waar door verkeer een hinderlijke geluidsbron is of gaat ontstaan. De ruimte besparende constructie is bijna altijd goed in te passen in uw ontwerp, de elementen kunnen in elke kleur worden gecoat of zelfs met planten worden bedekt. In de eigen Bongard & Lind fabriek in Duitsland worden tegen concurrende prijzen zowel het ontwerp als de produktie van de aluminium frames door eigen mensen uitgevoerd. We maken daarbij o.a. gebruik van doorzicht materialen en sterk geluidsabsorberende elementen die qua oppervlaktebescherming zeewater proof zijn. Dit zijn veelal gepoedercoate gerolvormde of geextrudeerde aluminium profielen.

> bongard-lind.com (langs wegen)

Individuele bescherming in buitengebieden

Het ontwerp van dit geluidsscherm is uitermate geschikt voor tijdelijke afscherming van machines en boorinstallaties of voor het beperken van geluidshinder van activiteiten zoals sportevenementen of concerten. Het feit dat voor dit scherm geen verankering noodzakelijk is, is een belangrijk voordeel van het NoiseGard professional systeem. Hierdoor geen noodzaak voor controle op onderliggende leidingen, etc. Het systeem is ontworpen voor verschillende hoogtes en verschillende lengtes en kan zodoende een afscherming bieden voor vele verschillende industriele geluidsbronnen en/of evenementen. Bijpassende toegangssystemen, deuren en nooduitgangen kunnen tevens worden ingepast en ook met individuele wensen met betrekking tot accoustiek of optische kenmerken kan rekening worden gehouden. Afhankelijk van het door u gewenste model, kunnen we u naast koop, in veel gevallen ook een huur overeenkomst aanbieden.

> bongard-lind.com (NoiseGard professional)

Tijdelijke geluidsbescherming

De product familie NoiseGard light is door Bongard & Lind in eerste instantie ontwikkeld ten behoeve van isolatie van eigen geluid. Ondanks zijn lichte en flexibele constructive, kunnen toch professionele accoustische and statische waarden worden gerealiseerd. Het system kan ook prima dienst doen als visuele barrier. Het is universeel, licht van gewicht en heeft een kleine footprint. Ook het plaatsen van de het scherm, bijvoorbeeld bij een onderhoudsklus in de openbare ruimte, gaat vlot, in minder dan 3 minuten. Bij verwachte hoge windbelasting, kan het nodig zijn het systeem te verankeren of extra te ondersteunen. Alle elementen kunnen zowel gekocht als gehuurd worden.

> bongard-lind.com (NoiseGard light)

Aarzel niet contact met ons op te nemen, mocht u vragen hebben of nadere informative wensen +31 (0)519 29 85 55